Sznycle z kaparami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1771

Składniki:

  • 12 cienkich plastrów piersi kurczaka lub cielęciny
  • 2 łyżki pasty z sardeli
  • łyżka marynowanych kaparów
  • pęczek tymianku
  • łyżka bułki tartej
  • łyżka octu winnego
  • mąka
  • oliwa
  • sól, pieprz

Opis przygotowania:

Kapary osączyć i posiekać, mięso obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, wsypać bułkę tartą i zrumienić. Dodać pastę z sardeli i dusić na małym ogniu mieszając. Skropić octem, dodać kapary, tymianek i wlewać tyle oliwy, by sos był płynny. Na drugiej patelni na oliwie usmażyć mięso i przełożyć do sosu. Chwilę podgrzewać i podawać.

Autor: lelandgaunt

0 komenatrzy

Podobne przepisy