Kolorowe kulki i paski maślane

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 2213
Kolorowe kulki i paski maślane

Składniki:

  • 3 kostki masła (każda 250g)
  • papryka w proszku
  • szczypior pokrojony w pierścionki
  • pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

Opis przygotowania:

Na godz. przed rozpoczęciem garnirowania wyjąć kostkę masła z lodówki. Wycinarkę do kulek zanurzyć w gorącej wodzie i wciskać w kostkę masła. Wykrawać kulki i od razu wkładać je do lodowatej wody. Pierścionki szczypiorku, paprykę w proszku i pieprz przesypać do małych miseczek. Kulki masła wyjmować kolejno z wody i obtaczać w zawartości jednej z miseczek. Nóż do pasków zanurzyć w gorącej wodzie i rowkowaną stroną wyciąć paski albo ruloniki. Paski i ruloniki od razu wkładać do zimnej wody. Na koniec ułożyć kulki i paski na półmisku i udekorować natką pietruszki.

Autor: kasinka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów