Róża z cukinii

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 1589
Róża z cukinii
fot.

Składniki:

  • 1 twarda, wąska cukinia (starczy na 5-6 róż)

Opis przygotowania:

Cukinię przekroić przez środek. Szatkownicą do jarzyn zestrugać cienkie plastry. Dziewięć plastrów ułożyć wachlarzowato na talerzu. Zaczynając od lewej strony, zwinąć pojedyncze plastry. Pierwsze dwa plastry zwinąć dość mocno, następnie można zwijać trochę luźniej. Zrolowane plasterki cukinii spiąć wykałaczką. Jeśli płatki róży są dość duże, można je jeszcze trochę rozchylić od góry. Aby róże z cukinii lepiej się trzymały w pozycji stojącej, odciąć równo dolną ich część. Przygotowując więcej róż, można przyciąć je na różna wysokość i ustawić obok siebie na talerzu.

Autor: kasinka

0 komenatrzy

Podobne przepisy