Sznycle w sosie pesto

lelandgaunt

Autor:

Przepisów: 52

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 8 plastrów piersi z indyka lub kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • mały pęczek natki
  • mały pęczek bazylii
  • 3 łyżki masła
  • 1/3 szklanki oliwy
  • sól, pieprz

Opis przygotowania

Obrać czosnek, opłukać i osączyć natkę oraz bazylię. Utrzeć w moździerzu czosnek, bazylię, natkę, następnie porcjami wlewać oliwę i ucierać do chwili aż sos będzie gęsty (można też zmiksować). Sos doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć płaty mięsa. Oprószyć solą i pieprzem, chwilę smażyć na małym ogniu. Mięso podawać z ryżem polane sosem pesto.

0 komentarzy

Podobne przepisy