Grzanki z grzybami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1799
Grzanki z grzybami
fot. philcampbell / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 250 g borowików lub podgrzybków
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 50 g szynki
  • 50 g sera żółtego
  • świeży tymianek lub rozmaryn

Opis przygotowania:

Bagietkę przetnij wzdłuż i pokrój na kawałki długości 10 cm. Grzyby oczyść, pokrój na paski, zrumień na maśle i skrop sosem sojowym. Wymieszaj z posiekaną szynką, ziołami, utartym serem, nałóż na bułkę i zapiekaj 6-7 minut (180 stopni).

Autor: msinter

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów