Sałatka meksykańska

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2523

Składniki:

  • 300 g smażonego kurczaka bez skóry i kości
  • 50 g majonezu
  • 150 g kwaśnej śmietany
  • 1/2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki curry
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • 2 świeże papryki
  • 1 puszka kukurydzy (280 g)
  • 1 puszka ananasa (250 g)
  • 300 g mrożonego groszku
  • pęczek pietruszki

Opis przygotowania:

Mięso z kurczaka pokrój na kawałki o grubości 1 cm. Wymieszaj z majonezem, śmietaną, sokiem z cytryny i curry. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Paprykę przekrój na ćwiartki, usuń zgrubienia i nasiona, umyj i pokrój na cienkie paski. Kukurydzę osącz na sitku, ananasa pokrój na kwałki. Groszek szybko przelej na sitku gorącą wodą, tak aby się szybko rozmroził. Do kurczaka dodaj warzywa, owoce i dobrze wymieszaj. Sałatkę przypraw do smaku i ozdób pietruszką.

Autor: msinter

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów