Budyń czekoladowy

msinter

Autor:

Przepisów: 30

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 2,5 łyżeczki żelatyny
  • 125 cukru
  • 40 g kakao
  • 3/8 l mleka
  • 3 jajka
  • 1/4 l śmietanki 30%

Opis przygotowania

Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Metalową misę wstaw do kąpieli wodnej i postaw na ogniu. Cukier, kakao, mleko i jajka wymieszaj w misie u ubijaj tak długo, aż ciepły krem zgęstnieje. Odciśniętą żelatynę dodaj do kremu i mieszaj, aż do rozpuszczenia. Misę z kremem wstaw do zimnej kąpieli wodnej i schłódź, często mieszając. Śmietankę ubić na sztywno i wymieszać z kremem. Masą napełnić małe foremki, przykryj i odstaw do schłodzenia.

0 komentarzy

Podobne przepisy