Kanapka z serem na ciepło

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1551

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 200 g startego sera
  • 40 g masła do posmarowania
  • 4 plasterki szynki (120 g)
  • pietruszka do przybrania

Opis przygotowania:

Opiecz kromki chleba w tosterze na jasnozłoty kolor. Jajka roztrzep z przyprawami, dodaj starty ser i dopraw do smaku. Zimne tosty posmaruj masłem. Na 4 kromki połóż szynkę, posyp tartym serem i przykryj 4 kromkami, stroną posmarowaną masłem na dół. Kanapki ułóż na żaroodpornym talerzu, wstaw na górny poziom piekarnika i piecz tak (200 stopni), aby ser się rozpłynął. Podawaj ciepłe.

Autor: msinter

0 komenatrzy

Podobne przepisy