Pieczeń zawijana

magda

Autor:

Przepisów: 6

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 1 kg udźca lub łopatki
  • sok z cytryny
  • 100 g słoniny
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól

Opis przygotowania

Mięso umyj, osusz, zbij, spłaszczając. Naszpikuj z obu stron słoniną, posól, skropl sokiem z cytryny, zawiń w rulon i obwiąż nicią. Po 2-3 godzinach wstaw do nagrzanego do temperatury 240 stopni piekarnika, po 15 minutach temperaturę obniż do 200 stopni i piecz, polewając masłem przez 30 minuta, a potem sosem. Pod koniec oprósz mąką, zrumień i piecz jeszcze 10 minut. Podawaj na gorąco lub na zimno.

0 komentarzy

Podobne przepisy