Zupa z marchewki

magda

Autor:

Przepisów: 6

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 500 g marchewki
  • 1,2 l rosołu lub wywaru z jarzyn
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki masła
  • cukier
  • sól

Opis przygotowania

Marchewkę obierz, opłucz, pokrój na cienkie plasterki, obgotuj we wrzątku (ok, 5 minut), osącz i podsmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj grubo pokrojoną cebulę i sól. Zalej rosołem i gotuj przez 25 minut na małym ogniu. Przetrzyj przez sito, dopraw solą, cukrem i raz zagotuj. Podawaj z makaronem lub ryżem.
Zupę możesz zrobić również z marchewki upieczonej i przetartej przez sito.

0 komentarzy

Podobne przepisy