Zupa z marchewki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2484

Składniki:

  • 500 g marchewki
  • 1,2 l rosołu lub wywaru z jarzyn
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki masła
  • cukier
  • sól

Opis przygotowania:

Marchewkę obierz, opłucz, pokrój na cienkie plasterki, obgotuj we wrzątku (ok, 5 minut), osącz i podsmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj grubo pokrojoną cebulę i sól. Zalej rosołem i gotuj przez 25 minut na małym ogniu. Przetrzyj przez sito, dopraw solą, cukrem i raz zagotuj. Podawaj z makaronem lub ryżem.
Zupę możesz zrobić również z marchewki upieczonej i przetartej przez sito.

Autor: magda

0 komenatrzy

Podobne przepisy