Zupa koprowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1875
Zupa koprowa
fot. wonderyort / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 dkg kości
  • 25 dkg włoszczyzny
  • 1,75 litra wody
  • 2 żółtka
  • 1/4 litra śmietany
  • 4 dkg mąki
  • 3 łyżki świeżego koperku
  • sól

Opis przygotowania:

Ugotować wywar z kości i warzyw. Wywar przecedzić, podprawić mąką rozmieszaną z zimnym wywarem, zagotować. żółtka rozetrzeć z masłem, rozprowadzić w 1/8 litrze gorącej zupy, połączyć z zupą. Włożyć siekany koperek.

Autor: lelandgaunt

0 komenatrzy

Podobne przepisy