Zapiekanka z kurczaka i szparagów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2280
Zapiekanka z kurczaka i szparagów
fot. adactio / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 kurczak upieczony na rożnie
  • 60 dag szparagów
  • 2 łyżki topionego masła
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl.śmietany
  • 1/4 szkl. mleka
  • sól do smaku

Opis przygotowania:

Mięso oddzielić od kości i pokroić na foremne kawałki.Szparagi obrać sparzyć wrzątkiem.Ułożyć w naczyniu do zapiekania.Polać stopionym masłem.Na szparagach ułożyć kawałki kurczaka.Żółtka roztrzepać ze śmietaną , mlekiem . dodać trochę soli.Białka ubić na sztywną pianę i dodać do żółtek.Wymieszać.Sosem polać mięso ze szparagami.Wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 min.

Autor: oliwka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów