Ciastka w kokosie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2296

Składniki:

  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 3 jajka
  • 1 łyżka kakao
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • kokos
  • Polewa kakaowa:
  • 8 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • 1/2 kostki margaryny

Opis przygotowania:

Żółtka utrzeć z cukrem oraz z margaryną. Następnie dodać mąkę i kakao. Pianę ubić i połączyć. Wsadzić do gorącego piekarnika i piec przez ok. 20 minut. Po wystygnięciu pokroić w kostkę i obtoczyć w polewie i kokosie.

Polewa: składniki ubić i dodać roztopioną, jeszcze ciepłą margarynę i wymieszać. Wystudzić w lodówce.

Autor: lelandgaunt

Komentarze (1)

Nie widzę w składnikach mąki. Może zamiast mleka ma być mąka?

Podobne przepisy

Więcej przepisów