Zapiekanka ze szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 2133
Zapiekanka ze szpinakiem
fot. MONIKA STRUK

Składniki:

  • 50 dag makaronu penne
  • ser lazur
  • 50 dag szpinaku mrożonego
  • 1-2 ząbki czosnku
  • kostka rosołowa
  • jajko
  • 2-3 łyżki śmietany

Opis przygotowania:

Makaron gotujemy i odcedzamy. Szpinak dajemy do garnka, dodajemy zmiażdżony czosnek oraz kostkę rosołową. Gdy szpinak będzie ciepły, dodajemy roztrzepane jajko ze śmietaną. Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do naczynia żaroodpornego wkładamy warstwami na przemian makaron i szpinak. Z wierzchu posypujemy startym serem. Zapiekankę wkładamy do nagrzanego do temp. 200 st. piekarnika. Można podawać gdy roztopi się już ser.
Smacznego!

Autor: priinccces

0 komenatrzy

Podobne przepisy