Jajka w galarecie

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2719

Składniki:

  • 5 jajek
  • 10 plasterków szynki
  • zielona sałata
  • korniszony

Opis przygotowania:

Najpierw gotujemy jajka na twardo z odrobiną soli.Następnie po ich ugotowaniu i ostygnięciu obieramy je ze skorupki i przekrajmy na pół.Ogórki kroimy na ćwiartki.Na każdą połówkę jajka kładziemy po 2 ćwiartki ogórka,następnie zawijamy w plasterek szynki.Układamy na półmisku sałatę a na niej nasze jajka w szynce.Możemy dodać coś od siebie np.groszek itp,a następnie zalewamy galaretką.

Autor: kasinka

0 komenatrzy

Podobne przepisy