Muchomorki z pomidorów

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2918
Muchomorki z pomidorów

Składniki:

  • 7 pomidorów
  • sól i pieprz
  • 2 kule mozzarelli
  • czarne i zielone oliwki
  • około 30 listków bazylii
  • ocet balsamiczny
  • oliwa z oliwek
  • twarożek lub serek homogenizowany

Opis przygotowania:

Pomidory możliwie jednakowej wielkośći ułożyć na blacie i odciąć od góry jedną trzecią każdego z nich.Przykrywki odłożyć na bok.Łyżeczką lub wycinarką do kulek wykroić gniazda nasienne.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Mozzarellę pokroić w drobną kostkę i przekroić na pół oliwki.W misce przyrządzić sałatkę z mozzarelli,oliwek,octu balsamicznego oraz soli i pieprzu.Na koniec wypełnić wydrążone pomidory sałatką.Twarożkiem napełnić wyciskarkę i na pokrywkach wycisnąć małe kropki.

Autor: kasinka

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów