Capucino

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 2137
Capucino
fot. MONIKA STRUK

Składniki:

  • 2 paczki biszkoptów
  • szklanka mocnej kawy
  • kostka masła
  • 4 żółtka
  • szklanka cukru
  • jajko
  • 1,5 szklanki mleka w proszku
  • 2 serki waniliowe homogenizowane
  • 2 łyżki żelatyny

Opis przygotowania:

biszkopty namaczamy w kawie i wkładamy do formy.Żółtka ucieramy na parze z cukrem.Miksujemy masło i wlewamy przestudzona masę jajeczną.Na przemian dodajemy mleko w proszku i serkim koniec rozpuszczoną żelatynę.Gotową masę wylewamy na biszkopty i ponownie układamy biszkopty namoczone w kawie.

Autor: monika4

Komentarze (0)