Mus czekoladowy

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2702
Mus czekoladowy
fot. MONIKA STRUK

Składniki:

  • cała czekolada mleczna,
  • 2 szklanki śmietany kremówki,
  • 2 jaj,
  • 2 łyżki pudru,
  • dowolne owoce do dekoracji lub konfitury

Opis przygotowania:

Czekoladę podgrzewamy na małym ogniu do powstania jednolitej masy. Jaja rozbite wlewamy do czekolady, mieszamy i podgrzewamy, aż masa zgęstnieje i przelewamy do pucharków. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem i przelewamy do pucharków. Wstawić do zamrażalnika na godzinkę. Przed podaniem dekorujemy owocami lub dżemem.

Autor: monika4

0 komenatrzy

Podobne przepisy