Kółka cytrynowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 1148
Kółka cytrynowe
fot.

Składniki:

  • cytryna
  • kilka liści natki pietruszki

Opis przygotowania:

[b]1.[/b] Sparzoną cytrynę dokładnie wytrzeć papierowym ręcznikiem kuchennym.
[b]2.[/b] Nożem do wycinania rowków wyciąć w skórce od góry do dołu kanaliki.
[b]3.[/b] Cytrynę pokroić nożem kuchennym w cienkie plastry żeby łatwo można było je ułożyć.
[b]4.[/b] Usunąć pestki naciąć plastry cytryny od brzegu do środka. Końce wywinąć na zewnątrz i ustawić plasterki. Przybrać natką pietruszki.

Autor: kasinka

0 komenatrzy

Podobne przepisy