Parówki zapiekane z serem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 7102
Parówki zapiekane z serem
fot. Jed Sundwall / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1/2 natki pietruszki
  • przyprawa do mięsa
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 8 plasterków wędzonego boczku
  • 4 plasterki żółtego sera (ostrego)
  • 8 cienkich parówek

Opis przygotowania:

Parówki naciąć na całej długości na głębokość 1 cm. Ser pokroić w paski i włożyć w nacięcie. Każdą parówkę owinąć plasterkiem boczku a następnie posypać przyprawą do mięsa. Położyć parówki na kratce piekarnika nad blachą. Piec aż ser lekko się stopi, a plasterki boczku będą chrupiące. Przed podaniem posmarować musztardą i posypać pietruszką.

Autor: lelandgaunt

1 komentarz

Bardzo smaczne:)

Podobne przepisy