Parówki zapiekane z serem

lelandgaunt

Autor:

Przepisów: 52

Ocena:

(średnia: 4.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1/2 natki pietruszki
  • przyprawa do mięsa
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 8 plasterków wędzonego boczku
  • 4 plasterki żółtego sera (ostrego)
  • 8 cienkich parówek

Opis przygotowania

Parówki naciąć na całej długości na głębokość 1 cm. Ser pokroić w paski i włożyć w nacięcie. Każdą parówkę owinąć plasterkiem boczku a następnie posypać przyprawą do mięsa. Położyć parówki na kratce piekarnika nad blachą. Piec aż ser lekko się stopi, a plasterki boczku będą chrupiące. Przed podaniem posmarować musztardą i posypać pietruszką.

1 komentarz

odpowiedz

Bardzo smaczne:)

Podobne przepisy