Szwajcar

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 17967

Składniki:

  • 0,5 kg schabu
  • 3 plastry szynki
  • 3 plastry żółtego sera
  • bułka tarta
  • 1 jajko
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól

Opis przygotowania:

Rozbijamy delikatnie mięso, które następnie solimy. Posypujemy kotlet suszoną natką pietruszki, dodajemy plaster szynki oraz plaster żółtego sera. Następnie rolujemy mięso, wrzucamy do jajka i bułki tartej. Pieczemy na oleju ok. 10 min.

Można podawać zarówno z ziemniakami jak i frytkami

Autor: lelandgaunt

Komentarze (6)

Może być smaczne.

Pyszniutkie xD
Inna nazwa to kotlet de voleay

Gosc- kotlet o ktorym mowisz jest tylko z maslem w srodku!

Dokładnie de volaille jest z masłem, a nie serem i przed wszystkim na bazie piersi z kurczaka

dokładnie. de' volaile są z masłem najlepiej ziołowym

dokladnie de'volaile jest z maslem i pietruszka w srodku i na bazie fileta z kurczaka

Podobne przepisy

Więcej przepisów