Szwajcar

lelandgaunt

Autor:

Przepisów: 52

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 0,5 kg schabu
  • 3 plastry szynki
  • 3 plastry żółtego sera
  • bułka tarta
  • 1 jajko
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól

Opis przygotowania

Rozbijamy delikatnie mięso, które następnie solimy. Posypujemy kotlet suszoną natką pietruszki, dodajemy plaster szynki oraz plaster żółtego sera. Następnie rolujemy mięso, wrzucamy do jajka i bułki tartej. Pieczemy na oleju ok. 10 min.
Można podawać zarówno z ziemniakami jak i frytkami

6 komentarzy

odpowiedz

Może być smaczne.

odpowiedz

Pyszniutkie xD
Inna nazwa to kotlet de voleay

odpowiedz

Gosc- kotlet o ktorym mowisz jest tylko z maslem w srodku!

odpowiedz

Dokładnie de volaille jest z masłem, a nie serem i przed wszystkim na bazie piersi z kurczaka

odpowiedz

dokładnie. de' volaile są z masłem najlepiej ziołowym

odpowiedz

dokladnie de'volaile jest z maslem i pietruszka w srodku i na bazie fileta z kurczaka