Naleśniki po chińsku

lelandgaunt

Autor:

Przepisów: 52

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • Farsz:
  • 0,5 kg schabu
  • 1 seler
  • 4-5 marchwi
  • świeża biała kapusta
  • 3-5 porów
  • łyżka czystej wódki
  • olej
  • przyprawa do potraw chińskich, sól, pieprz

Opis przygotowania

Uwaga: farsz przygotować dzień wcześniej. Schab pokroić w paseczki, dodać przyprawy, wódkę i macerować. Mięso smażyć na głębokim oleju. Seler i marchew zetrzeć na grubej tarce, białą część porów pokroić w drobną kostkę, kapustę poszatkować i lekko przegotować. Warzywa (każde z osobna) podsmażyć na głębokim oleju.
Następnego dnia dowolnym sposobem przygotować naleśniki, poczekać aż wystygną. Położyć na nie farsz i zawinąć w kopertę. Do żaroodpornego naczynia wlać olej, ułożyć naleśniki, posmarować je z wierzchu olejem lub dodać nieco wiórek masła i zapiekać w piekarniku. Podawać od razu po zapieczeniu.

2 komentarze

Podobne przepisy