Naleśniki po chińsku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3092

Składniki:

  • Farsz:
  • 0,5 kg schabu
  • 1 seler
  • 4-5 marchwi
  • świeża biała kapusta
  • 3-5 porów
  • łyżka czystej wódki
  • olej
  • przyprawa do potraw chińskich, sól, pieprz

Opis przygotowania:

Uwaga: farsz przygotować dzień wcześniej. Schab pokroić w paseczki, dodać przyprawy, wódkę i macerować. Mięso smażyć na głębokim oleju. Seler i marchew zetrzeć na grubej tarce, białą część porów pokroić w drobną kostkę, kapustę poszatkować i lekko przegotować. Warzywa (każde z osobna) podsmażyć na głębokim oleju.
Następnego dnia dowolnym sposobem przygotować naleśniki, poczekać aż wystygną. Położyć na nie farsz i zawinąć w kopertę. Do żaroodpornego naczynia wlać olej, ułożyć naleśniki, posmarować je z wierzchu olejem lub dodać nieco wiórek masła i zapiekać w piekarniku. Podawać od razu po zapieczeniu.

Autor: lelandgaunt

2 komentarze

Podobne przepisy