Faszerowane jajka

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2046
Faszerowane jajka
fot.

Składniki:

  • 8 jajek:
  • puszka śledzia "po gdańsku":
  • mała cebulka:
  • pęczek szczypiorku:
  • szklanka śmietany 11% lub 9%:
  • 1/3 szklanki majonezu:

Opis przygotowania:

Jajka ugotować na twardo. Po wystudzeniu obrać je ze skorupki i przeciąć wzdłuż na pół.
Do miski wrzucić żółtka, dodać poszatkowaną drobno cebulkę, szczypiorek, śledzie z puszki i 2-4 drobno pokrojone połówki białek.
Wszystko ugnieść widelcem i wymieszać.
Tak przygotowaną masę nałożyć łyżeczką do pozostałych połówek jajka, uklepać i utworzyć górkę.
Majonez zmieszać ze śmietaną (w stosunku 1:3), dodać trochę pieprzu i wymieszać.
Nałożyć na jajka.
Udekorować drobno posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.

Autor: sandraak

0 komenatrzy

Podobne przepisy