Faszerowane jajka

sandraak

Autor:

Przepisów: 4

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Faszerowane jajka

    Dodane przez: sandraak

  • Faszerowane jajka

    Dodane przez: sandraak

Składniki

  • 8 jajek:
  • puszka śledzia "po gdańsku":
  • mała cebulka:
  • pęczek szczypiorku:
  • szklanka śmietany 11% lub 9%:
  • 1/3 szklanki majonezu:

Opis przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Po wystudzeniu obrać je ze skorupki i przeciąć wzdłuż na pół.
Do miski wrzucić żółtka, dodać poszatkowaną drobno cebulkę, szczypiorek, śledzie z puszki i 2-4 drobno pokrojone połówki białek.
Wszystko ugnieść widelcem i wymieszać.
Tak przygotowaną masę nałożyć łyżeczką do pozostałych połówek jajka, uklepać i utworzyć górkę.
Majonez zmieszać ze śmietaną (w stosunku 1:3), dodać trochę pieprzu i wymieszać.
Nałożyć na jajka.
Udekorować drobno posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy