Szparagi w zielonym sosie

lelandgaunt

Autor:

Przepisów: 52

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • pęczek białych i zielonych szparagów
  • pół pęczka natki, rzeżuchy, koperku
  • 3 łyżki oleju
  • 50 g sera typu rokpol
  • 4 łuskane orzechy włoskie
  • sól, biały pieprz, sok z cytryny

Opis przygotowania

Szparagi umyć i obrać. Gotować w osolonej wodzie, najpierw same białe, po 10 minutach dodać zielone i gotować dalej przez 15 minut. Zieleninę opłukać, osuszyć. Razem z orzechami drobno posiekać. Miksować stopniowo dodając oleju. Ser pokruszyć. Nie przerywając miksowania, dodać do zieleniny i orzechów. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Szparagi odsączyć, ułożyć na półmisku. Polać sosem.

0 komentarzy

Podobne przepisy