Masło śledziowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2152
Masło śledziowe
fot. wEnDaLicious / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 3 moczone śledzie
  • 1 mała bagietka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 100 ml oliwy

Opis przygotowania:

Śledzie dobrze wymoczyć, sprawić, oczyścić z głowy, skóry, wnętrzności i ości. Drobno pokroić i wrzucić do moździerza. Bagietkę pokroić drobno, dodać do ryby, wsypać bułkę tarta i wlać oliwę. Wszystko dokładnie ubić na jednolitą masę. Przełożyć ją do lodówki na 20 minut. Dobrze smakuje z pszennym pieczywem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy