Karasie w śmietanie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3049

Składniki:

  • 2 kg karasi
  • 4 łyżki masła
  • 1 szklanka śmietany
  • 2 gotowe sucharki
  • 1 łyżeczka przypraw do ryb
  • 1 łyżeczka soli

Opis przygotowania:

Karasie sprawić, oczyścić z głowy, wnętrzności i usmażyć na 2 łyżkach masła na rumiany kolor. Usmażone obsypać przyprawą do ryb, posolić, przełożyć do brytfanki wysmarowanej masłem, zalać śmietaną, posypać pokruszonymi sucharkami i zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15 minut. Zapieczone przełożyć na talerz i podawać na gorąco.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów