Smażone banany

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2935

Składniki:

  • 3 łyż. cukru
  • margaryna
  • 1 szklanka śmietany 30%
  • 1 szklanka mąki
  • 1 kg bananów
  • ewentualnie: miód, bakalie, wiórki kokosowe

Opis przygotowania:

Banany obrać ze skóry i przekroić wzdłuż na dwie części. Każdą połówkę banana obtoczyć w mące a następnie smażyć z obu stron na margarynie na patelni teflonowej, aż do lekkiego zarumienienia się. Podawać na ciepło ze śmietaną ubitą z cukrem.

Banany można również polać płynnym miodem, posypać bakaliami lub wiórkami kokosowymi

Autor: lelandgaunt

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów