Dorsz po haitańsku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1568
Dorsz po haitańsku
fot. david.nikonvscanon / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 75 dkg filetów z dorsza
  • 3 zielone papryki
  • 4 cytryny
  • 4 dkg masła
  • 2 cebule
  • sól

Opis przygotowania:

Cytryny umyć i wycisnąć z nich sok. Filety z dorsza oczyścić i zamarynować na 2 godziny w soku cytrynowym. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Obrać cebule, pokroić w plastry i razem z papryką przysmażyć na maśle. Rybę przełożyć do rondla zalanego wodą, wlać marynatę i gotować 25 minut na małym ogniu. Ryba musi być przykryta wodą. Ugotowaną rybę przełożyć na talerz i obłożyć smażona cebulą i papryką. Można lekko posolić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów