Pstrągi marynowane

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Pstrągi marynowane

    Dodane przez: wd2005

    avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 10 pstrągów
  • 100 ml białego wina wytrawnego
  • pół szklanki octu owocowego
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 5 goździków
  • 1 łyżka soli
  • 5 ziaren pieprzu
  • 1 łyżeczka tymianku

Opis przygotowania

Cebulę obrać i pokroić na plastry. Marchew umyć, pokroić w krążki, zalać winem, octem owocowym, dodać sól, ziarna pieprzu i tymianek. Całość gotować przez 20 minut. Pstrągi sprawić, oczyścić z wnętrzności, wrzucić do sporządzonej marynaty i razem gotować 20 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu pstrągi przełożyć do odpowiedniego naczynia, marynatę wystudzić i ponownie zalać nią pstrągi. Zalane pstrągi przełożyć do lodówki i podawać do spożycia następnego dnia.

0 komentarzy

Podobne przepisy