Halibut w soku pamarańczowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1407

Składniki:

  • 80 dkg filetów z halibuta
  • 1 duża pomarańcza
  • 2 łyżki masła do wysmarowania
  • 2 łyżki stopionego masła
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Rybę oczyścić, pokroić na kawałki, posypać solą i pieprzem. Przygotować naczynie do zapiekania i wysmarować go masłem. W naczyniu ułożyć rybę, polać masłem zmieszanym z sokiem pomarańczowym i posypać pokrojoną drobno skórką z pomarańczy. Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni, włożyć do niego rybę i piec około 30 minut. Gotowego halibuta podajemy z ziemniakami lub puree.

0 komenatrzy

Podobne przepisy