Potrawa z fasoli jaś

wd2005

Autor:

Przepisów: 3596

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 1 kg białej fasoli Jaś
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 goździki
  • 1 papryka półsłodka
  • sól
  • szczypta sproszkowanego kminku

Opis przygotowania

Fasolę umyć i namoczyć przez 2 godziny. W tej samej wodzie ugotować do miękkości pod koniec gotowania dodać odrobinę soli. Ugotowaną fasole odcedzić, dodać do niej oliwę, goździki, kminek, paprykę pokrojoną drobno (bez nasion), roztarty czosnek i trzymać na małym ogniu przez krótką chwile. Następnie przełożyć na talerz i podawać na ciepło.

0 komentarzy

Podobne przepisy