Porterówka

rutek

Autor:

Przepisów: 3

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 litr spirytusu
  • 2 piwa Okocim Palone
  • 10 gram cukru waniliowego
  • 1 szklankę cukru (zależy od uznania)

Opis przygotowania

Wlewamy do garnka spirytus oraz jedno piwo, mieszamy. Dosypujemy cukier waniliowy oraz szklankę cukru zwykłego, mieszamy podgrzewając na małym ogniu. W momencie gdy zacznie parować, najlepiej zdjąć na chwilę z ognia, alkohol paruje pierwszy. Gdy pierwszy raz zaczyna parować dolewamy drugie piwo i mieszamy, można dodać więcej cukru. Należy doprowadzać do parowania i studzić, aż cały cukier się rozpuści. Jak będzie gotowe przelać do butelki. Spożyć po schłodzeniu, warto odczekać kilka dni.

1 komentarz

odpowiedz

zamiast okocim palone lepiej dodać portera żywca u nas nazywa się to MAMA I TATA