Sos rodzynkowy

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 3 dkg masła
  • 3 dkg rodzynek
  • 3 dkg cukru
  • 2 dkg mąki
  • 1 szklanka rosołu
  • 0,5 łyżeczki octu owocowego

Opis przygotowania

Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie przez 2 godziny. Na patelni zmieszać mąkę z masłem i zrobić jasną zasmażkę. Zasmażkę rozprowadzić zimnym rosołem. Odcedzić rodzynki i dodać do zasmażki. Całość gotować przez 10 minut, potem doprawić cukrem i octem. Gotowy sos podajemy do potraw smażonych, ryb i mięsa.

0 komentarzy

Podobne przepisy