Faszerowane pomidory

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2600
Faszerowane pomidory
fot.

Składniki:

  • 250 g ugotowanego ryżu;
  • 6-7 dużych pomidorów;
  • pęczek dymki;
  • słoiczek marynowanych grzybów;
  • 2 ogórki kiszone;
  • majonez;
  • sól, pieprz

Opis przygotowania:

1. Ogórki i jeden pomidor pokroić w kostkę.
2. Dymkę posiekać.
3. Grzyby osączyć z zalewy. Pokroić.
4. Dodać grzyby, ogórki oraz dymkę do ryżu.
5. Dodać majonez, sól, pieprz.Wymieszać.
6. Z pomidorów sciąć wierchy i wydrążyć miąższ.
7. Napełnić każdy pomidor sałatką ryżową.
8. Przykryć wierzchami.
Smacznego!

Autor: olma

0 komenatrzy

Podobne przepisy