Ciasto marchewkowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 1620
Ciasto marchewkowe
fot.

Składniki:

  • 3 szklanki startej marchwi
  • 4 jajka
  • 1,5 szklanki cukru;
  • 1 szklanka oleju;
  • 2 szklanki mąki;
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
  • 2 łyżeczki cynamonu;
  • 1 łyżeczka przyprawy piernikowej;
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów

Opis przygotowania:

1. Jajka ubić z cukrem, dodać olej i dalej ubijać. 2. Oddzielnie połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia , cynamonem i przyprawą do piernika. 3. Wymieszać mąkę z jajkami.
4. Dodać marchew, orzechy. Wymieszać.
5. Wylać do natłuszczonej i posypanej mąką blachy. Piec 35 - 40 minut (t 180 stopni C).
Smacznego!

Autor: olma

0 komenatrzy

Podobne przepisy