Krokiety szpinakowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2532
Krokiety szpinakowe
fot.

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 20 dag szpinaku mrożonego
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 dag ugotowanych, zmielonych ziemniaków
  • 1 jajko surowe
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Cebulę pokroić i zeszklić na patelni. Dodać przeciśnięty czosnek, rozmrożony szpinak, sól, pieprz i dusić ok. 15 minut często mieszając. Następnie wszystko przestudzić i połączyć z ziemniakami. Dodać do masy jajko i mąkę ziemniaczaną, wszystko dokładnie wymieszać. Formować krokiety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju z obydwu stron, aż będą rumiane.

0 komenatrzy

Podobne przepisy