Królik po morawsku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 1218

Składniki:

  • pół tylnej części królika
  • 3 łyżki smalcu wieprzowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 główka sałaty
  • 1 słoik majonezu
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mięso wypłukać i podzielić na 6 porcji. Czosnek utrzeć z z małą ilością soli, natrzeć nim mięso i oprószyć pieprzem. Na patelni rozgrzać mocno smalec, włożyć porcje mięsa i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Przygotować duży talerz, ułożyć na nim listki opłukanej i osuszonej salaty. Wyłożyć upieczonego królika, posmarować go majonezem i pokrojoną w plastry cytryną. Najlepiej smakuje z frytkami.

0 komenatrzy

Podobne przepisy