Królik po morawsku

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

5-6 os.

Składniki

  • pół tylnej części królika
  • 3 łyżki smalcu wieprzowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 główka sałaty
  • 1 słoik majonezu
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Mięso wypłukać i podzielić na 6 porcji. Czosnek utrzeć z z małą ilością soli, natrzeć nim mięso i oprószyć pieprzem. Na patelni rozgrzać mocno smalec, włożyć porcje mięsa i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Przygotować duży talerz, ułożyć na nim listki opłukanej i osuszonej salaty. Wyłożyć upieczonego królika, posmarować go majonezem i pokrojoną w plastry cytryną. Najlepiej smakuje z frytkami.

0 komentarzy

Podobne przepisy