Spaghetti z sosem szpinakowym i serem boursin

ewcikson

Autor:

Przepisów: 2

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 1 paczka makaronu na spaghetti
  • 1 serek boursin (ewentualnie zwykły serek topiony z czosnkiem i ziołami + rozgnieciony ząbek czosnku)
  • 1 buteleczka śmietany creme fine
  • 1/2 kg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1/2 kg mrożonego szpinaku (najlepszy w kostkach a la creme- może być tez świeży)
  • ser tarty parmezan do posypania spaghetti

Opis przygotowania

Pokroić cebulę w kostkę i podsmażyć na patelni, aby się zeszkliła. Potem dodać mięso mielone i również podsmażyć, następnie wrzucić szpinak i poczekać, aż sie rozpuści. Na końcu dodajemy ser boursin w kawałeczkach i wszystko mieszamy. Możemy dodać śmietanę, jeżeli konsystencja sosu jest za gęsta. W drugim garnku gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Podawać posypane startym parmezanem.

1 komentarz

odpowiedz

Hej. Gdzie kupujesz serek boursin?

Podobne przepisy