Spaghetti po chińsku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3575
Spaghetti po chińsku
fot. jasonlam / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 dag ugotowanego makaronu spaghetti
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 por
  • 1 czerwona papryka
  • 5 dag pieczarek
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 pomidory
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • sól
  • pieprz
  • curry

Opis przygotowania:

Pokrojoną cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojony por i paprykę, pokrojone pieczarki, roztarty czosnek, sól, pieprz i curry. Wszystko razem dusić ok. 5 minut. Z pomidorów obrać skórkę, pokroić je w kostkę i dodać do duszących się warzyw. Wszystko dokładnie wymieszać i dusić jeszcze ok. 5 minut.
Pod koniec dodać ugotowany wcześniej makaron, jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać i podgrzewać jeszcze ok. 3 minut. Podawać na gorąco, posypane koperkiem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy