Cytronada

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2352

Składniki:

  • 6 cytryn
  • 25 dag cukru
  • 1 l wody
  • plasterki cytryny do dekoracji

Opis przygotowania:

Cytrynę myjemy i obieramy ze skórki.Wodę gotujemy i do wrzątku wrzucamy skórki z cytryny.Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy na godzinę,następnie napar odcedzamy.Pozbawiane skórek cytryny kroimy na plasterki,dodajemy cukier i zgniatamy w misce.Masę cytynową wrzucamy do naparu i gotujemy 2 min.Następnie przecedzamy,dobrze schładzamy i przelewamy do szklanek.Napój dekorujemy plasterkami cytryny.

Autor: lipsi

Komentarze (0)