Japońska słodycz

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1676
Japońska słodycz
fot.

Składniki:

  • papier ryżowy;
  • ugotowany ryż do sushi;
  • 50 g słodkiego serku;
  • 1 duże kiwi krojone w plastry;
  • krojone truskawki;
  • orzechy włoskie

Opis przygotowania:

1. Do ryżu dodać serek. Wymieszać.
2 Zwilżyć gorącą wodą arkusze papieru ryżowego.
3. Na 1/3 każdego arkuszu położyć ryż.
4. Na ryż położyć kawałki truskawek oraz kiwi z orzechami ( tak, jak układamy to na sushi).
5. Zawinąć arkusz (tak, żeby owoce były w środku).
6. Pokroić na małe kawałki.
Podawać z bitą śmietaną oraz polewą czekoladowa.
Smacznego!

Autor: olma

0 komenatrzy

Podobne przepisy