Sajgonki z warzywami

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • Ciasto filo:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki oleju
  • sól do smaku
  • woda (ok. 2/3 szklanki)
  • Nadzienie:
  • 2 średnie marchewki (ugotowane na półmiękko)
  • 10 dag fasolki szparagowej ugotowanej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 ostra papryka chili
  • 1 łyżka maggi w płynie
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • olej do smażenia

Opis przygotowania

Paprykę czerwoną i chili oczyścić z nasion i pokroić w cienkie paski, a marchewkę na cienkie słupki. 3 łyżki oleju rozgrzać na patelni, włożyć papryki, fasolkę szparagową i marchewkę. Dodać maggi. Wszystko smażyć ok. 4 minut. Potem dodać bułkę tartą i smażyć jeszcze ok. 1 minuty. Na koniec dodać posiekany koperek i wszystko dokładnie wymieszać. Wystudzić. Placki filo posmarować olejem. Na posmarowanej stronie placka nakładać po łyżce warzyw. Dłuższe boki ciasta założyć do środka i zwinąć w ruloniki.
Olej do smażenia rozgrzać, smażyć w nim sajgonki ok. 2 minut obracając.
Podawać gorące.

0 komentarzy

Podobne przepisy