Wieprzowina z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3236

Składniki:

  • 50 dag łopatki
  • 3 cebule
  • 1 włoszczyzna
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka papryki
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • szczypta majeranku
  • szczypta ziela angielskiego
  • szczypta imbiru
  • sól i pieprz

Opis przygotowania:

Mięso myjemy, czyścimy, osuszamy, kroimy w wąskie paski. Oprószamy mąką i papryką, podsmażamy na patelni w połowie oleju. Zrumienione mięso przekładamy do garnka, podlewamy gorącą wodą, przyprawiamy imbirem, pieprzem, solą i dusimy pod przykryciem ok. 20 min. Warzywa myjemy, drobno kroimy i dodajemy do mięsa. Ponownie podlewamy wrzątkiem, dolewamy resztę oliwy, przyprawiamy ziołami, solą, pieprzem i dusimy jeszcze ok. 30 min. Podajemy na gorąco, posypane posiekaną natką i startym parmezanem.

Autor: lipsi

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów