Jajka nadziewane pastą ze szprotek

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2969
Jajka nadziewane pastą ze szprotek
fot. yomi955 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 6 jajek na twardo
  • 1 puszka szprotek w oleju
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 cytryna
  • kilka gałązek natki
  • kilka liści sałaty
  • pieprz

Opis przygotowania:

Cytrynę myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Z jednej połówki wyciskamy sok, drugą kroimy w plasterki, a następnie w niewielkie cząstki. Jajka kroimy wzdłuż na pół i wyjmujemy żółtka. Szprotki odsączamy z oleju i rozgniatamy widelcem z żółtkami. Dodajemy majonez, sok z cytryny, przyprawiamy pieprzem i mieszamy. Masą wypełniamy połówki jajek, dekorujemy kawałkami cytryny i listkami natki. Układamy na półmisku wyłożonym listkami sałaty.

Autor: lipsi

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów