Bakłażany z sałatką warzywną

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 15 dag startego sera żółtego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 oliwek
  • 10 dag fasolki szparagowej ugotowanej
  • sól, pieprz ziołowy do smaku

Opis przygotowania

Bakłażany umyć, przekroić wzdłuż, wydrążyć, posolić, odstawić na ok. 30 minut, aby puściły sok.
Fasolkę szparagową pokroić na 1-centymetrowe kawałki, dodać przeciśnięty czosnek, pokrojone w kostkę pomidory, cebulę oraz oliwki. Wymieszać to wszystko z oliwa, koperkiem, pieprzem i solą.
Bakłażany posmarować oliwą i napełnić farszem warzywnym. Zapiec w mikrofalówce. Pod koniec pieczenia posypać startym, żółtym serem.

0 komentarzy

Podobne przepisy