Pulpety rybne z ziemniakami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3816
Pulpety rybne z ziemniakami

Składniki:

  • 1/2 kg ryby (filet)
  • jajko
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 60 dag ziemniaków
  • pół szklanki posiekanej natki pietruszki
  • pieprz, sól
  • olej
  • bułka tarta

Opis przygotowania:

Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę z ugotowaną rybą. Dodajemy resztę składników oprócz oleju i bułki tartej. Wszystko razem mięszamy. Rozgrzewamy olej i formujemy małe pulpeciki po czym obtaczamy je w bułce tartej i smażymy po ok. 3 min aż się zarumienią.

Autor: lipsi

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów