Pasta z awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 7880
Pasta z awokado
fot. Nikki L. / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 owoce awokado
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • szczypiorek
  • koperek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Awokado przekroić i wydrążyć miąższ. Zgnieść na miazgę i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Do awokado dodać posiekane jajka, ogórki kiszone, koperek, szczypiorek, przeciśnięty ząbek czosnku i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

Świetny dodatek do pieczywa.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów