Placek owocowy z kruszonką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 1861
Placek owocowy z kruszonką
fot.

Składniki:

  • 4 szklanki mąki pszennej lub orkiszowej
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki śmietany
  • szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • kostka margaryny
  • dowolne owoce w tym przepisie jabłka

Opis przygotowania:

Mąkę, cukier, pokrojoną w kostkę margarynę, żółtka, śmietanę mięszamy w malakserze lub rękoma NIE WYRABIAMY na kulę. Tylko takie w kawałkach. Na kwadratową blachę wysypujemy połowę ciasta i ugniatamy na to dajemy obrane, pokrojone jabłka i posypujemy resztą ciasta.Pieczemy przez godz. w temp. 180 stopni C.

Autor: lipsi

0 komenatrzy

Podobne przepisy