Chłodnik z buraków

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 7105
Chłodnik z buraków

Składniki:

  • 50 dkg buraków czerwonych
  • 50 dkg kefiru
  • 1 cebula
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz
  • szczypta startej gałki muszkatołowej

Opis przygotowania:

Buraczki umyć i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do buraków. Dodać do tego kefir i całość zmiksować. Po zmiksowaniu doprawić solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Dokładnie wymieszać i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć z lodówki i podawać chłodnik do spożycia polany śmietaną.

0 komenatrzy

Podobne przepisy