Ciekawe artykuły
WięcejWłaściwości siemienia lnianego
Siemię lniane nie jest szczególnie sławne na naszych kuchennych półkach. Nasiona lnu są dość niedoceniane. Wynika to głównie z niewiedzy, gdyż jest to naprawdę świetny produkt, w który każdy z nas wcześniej czy później powinien...
Czytaj dalejCebula - płacz, który leczy
Cebula od wieków wzrusza spożywających ją ludzi. Tyle tylko, że nierzadko człowiek płacze nie zdając sobie sprawy ze wspaniałości tego warzywa, które uratowało w 2009 roku mieszkańców Ukrainy przed epidemią grypy i tam też ma...
Czytaj dalejJak wydostać się z niesłodkiego uzależnienia od słodyczy?
Słodycze są słodkim bagienkiem, w które człowiek zapada się nie chcąc się ratować. Zamiast szukać wyjścia ze słodkiego zapadnięcia, on woli zapadać się bardziej, ręka jego nie szuka drugiej ręki, ale drugiego batonika, nie chce...
Czytaj dalejSavoir-vivre - jak zachowywać się przy stole?
Kultura dnia codziennego w Polsce niegdyś zachwycała cudzoziemców. Zasady savoir-vivre znane były wszystkim, a tak naprawdę nikt nie musiał się ich uczyć, gdyż kultura była porządkiem dziennym. Fundamenty naszej obyczajowości napawały nas dumą, a zagraniczni...
Czytaj dalej